Több százan érkeztek kedden az újhatvani temetőbe, hogy végső búcsút vegyenek H. Szabó Sándortól. Az országosan ismert és elismert fotóriporter több évtizeden keresztül dolgozott a Magyar Távirati Irodánál, majd a Légirendészetnél helyezkedett el. Helikopteren 3501 órát töltött a levegőben, a magasból tudósított a különleges eseményekről. Temetésén Lajtár József vezérőrnagy, főtanácsos úgy fogalmazott: H. Szabó Sándor egy őszinte, igaz ember volt. – Hosszú időn keresztül meghatározó személyisége volt a magyar médiának. Képei eljutottak a világ minden tájára. Nyugdíjas korában pedig jó hírvivője volt szűkebb hazájának, hiszen szeretett városában, a Hatvan TV-nél dolgozhatott – fogalmazott. – Boldog volt, mikor adhatott, ő nem akart az elkészült alkotásaiból anyagi tőkét kovácsolni. Adni akart és másoknak örömet szerezni – tette hozzá Lajtár József.

Hatvan saját halottjaként tekint a szakemberre, aki nyugdíjas éveiben is aktívan, lelkesen és becsületesen dolgozott a városért. Horváth Richárd polgármester felidézte, H. Szabó Sándornak tavaly nyáron fotókiállítása nyílt a városban. Ennek kapcsán jelentette ki akkor: köszöni, hogy próféta lehet saját hazájában. Hitvallása az volt, hogy azt szeretné, mások is lássák azt, amit ő lát. – Munkájával ismerté tette Hatvant, népszerűsítve városunkat külföldön és belföldön egyaránt. Tette mindezt olyan lefegyverző őszinteséggel, tiszteletreméltó szakmai hozzáértéssel és emberi fegyelemmel, amivel olyan példát mutatott mindannyiunk számára, amihez felnőni megtiszteltetés – fogalmazott a városvezető.

A közös búcsú végén az Országos Rendőr-főkapitányság kegyeleti repülést tartott, ezzel tisztelegve a világ legtöbbet repült légi fotósa előtt.