Kemény meccsek színtere volt hétvégén a hatvani jégpálya, ugyanis fiatal jégkorongosok vették birtokba a jeget. A gyerekek egész hétvégén lelkesen és fegyelmezetten küzdöttek egymás ellen, a lényeg a sport közös gyakorlása és a tisztességes küzdelem volt. Hétvégén ismét megrendezték a jégkorong minikupát, melynek főszervezője a Hatvani Szent István Általános Iskola volt. Az intézményben évek óta kiemelten támogatják a jégkorong sportágat, melynek eredményeként az iskola csapata egyre jobb eredményeket ér el.

Kovács János, a Hatvani Szent István Általános Iskola igazgatója azt mondta: a gyerekek nagyon lelkesek és elhivatottak, de a jó sporteredményekhez feltétlenül szükséges a szülők támogatása és bizalma is. Az intézményvezető hozzátette: az iskola, a szülők és gyerekek közös munkája alapozza meg a sikereket és a haladást.

A hétvégén az U10-es és U8-as csapatok játszottak, köztük a két hatvani jégkorongcsapat, a Szent István Általános Iskola csapata és a Hatvani Gigászok is. A szombati mérkőzésekben részt vettek az U10-es Szabolcsi Solymárok, a jászberényi és a ferencvárosi jégkorong csapatai is, míg vasárnap folytatták a küzdelmeket az U8-as DVTK Jegesmedvék, Tatabányai Polipok és ferencvárosi hokicsapatok is.

Laczi-Bigida Zsófia és Lévai Csaba mindketten a Szent István Általános Iskola hokisai, számukra a sportszerű küzdelem és a gyakorlás volt a legnagyobb élmény a hétvégi kupán. – Nemcsak a testjáték a lényeg ezen a kupán hanem az, hogy közösen edzünk és újabb technikákat tanulhatunk meg a versenyek során – mondta Zsófia, aki még nyáron is kitartóan edz a téli szezonra.

A jégkorong egyre népszerűbb sportág a gyerekek körében, melynek színtere évről évre a hatvani jégpálya, ahol számos torna és bajnokság zajlik a téli időszakban.