Pénteken már a diákok letesztelhették, hogy milyen az idei hatvani jég, de szombat estétől már bárki kipróbálhatja a korcsolyázás élményét. A Kossuth téren felállított fedett pálya ezúttal is öltözővel, valamint hütte sátorral felszerelt, így minden körülmény adott a kényelmes sportoláshoz. A megnyitón a Pavuk Műkorcsolya Iskola versenyzői látványos jégtánccal indítottak, de Hanna és Lili, a jégpálya arcai, valamint a Hatvani Gigászok és a Szent István Általános Iskola hoki csapat is felvonulta a pályán. Ők, technikai tudásuk mellett indulójukat is bemutatták a közönségnek. Horváth Richárd polgármester pedig elmondta: hatalmas sikernek örvend a jégpálya, ezért óriási öröm, hogy ősszel zöld utat kapott a hatvani jégcsarnok építése. Azon dolgoznak, hogy 2019-re már a város saját jégcsarnokkal rendelkezzen. Az idei szezonra pedig jó szórakozást kívánt mindenkinek.

alb_5842

alb_5900

Ezt követően pedig hivatalosan is birtokba vehette a közönség a jégpályát: idősek és fiatalok egyaránt a jégre léptek, ezzel egyidejűleg elindult a szezon, vele pedig az első jégdisco is. Az est fellépője Zoltán Erika volt, aki a Remetelánytól kezdve a Casanován át, azt is elénekelte, hogy ő bizony szerelemre született.  Azt mondta, szinte irtózik a korcsolyázástól, mivel tinédzserként egyszer kiment a barátaival a Városligetbe, ahol másfél órán keresztül csak csetlett-botlott a jégen. Akkor elhatározta, hogy ezt a sportágat maximum nézni fogja, művelni nem. Azóta is ehhez tartja magát. Hozzátette, ettől függetlenül a jégpályás bulikra nagyon szívesen megy. Beavatott abba is, hogy már készül a közelgő ünnepre. – Inkább beiglisek és nem mézeskalácsosak vagyunk, így az előbbit szoktam sütni. A karácsonyfát mindig Robi intézi. Én pedig imádom díszíteni a lakást, a belteret és a külteret egyaránt teleaggatom, elkezdem advent első vasárnapján és december 24-ig folyamatosan pakolom fel az újabb és újabb díszeket. Néha talán kicsit túlzásba is viszem – vélekedett.

alb_6064

Koncertje után sem állt le a buli, ugyanis Dj Gézu és Hatvani Fecó gondoskodik a legjobb dalokról. Eközben folyamatos volt a pörgés a jégen, hiszen sokan várták már, hogy elinduljon az idei szezon. Kovács Anna nagyobbik gyermeke, a Hatvani Gigászok tagja, ők már öt éve rendszeresen kijárnak ide a hatvani jégre, de most már kislányukat is magukkal hozták, hogy ő is minél előbb beleszerethessen a korcsolyázásba. Urbán Edina és barátja is visszatérő jégpályások, egy jégdiscót sem hagynak ki. – Sokan vannak, jó a zene, jó a jég, jól érezzük magunkat, ezért járunk ide – vélekednek.  – Először van korcsolya a lábamon és remekül megy – újságolta Vidák József, aki szerint nagyon jó dolog ez a jégpálya. – Ezzel lehet erősíteni a város szeretetét, hiszen van egy jó hely, ahol sportolhatnak, szórakozhatnak a fiatalok. Az unokáimat is ki fogom ide hozni – magyarázza. A herédi Kovács Balázs három éve rajong a korcsolyázásért, szerinte az a legjobb benne, hogy még nem esett el.

alb_5862

alb_6024

Évről évre nagy siker a jégpálya a városban, hiszen tavaly is több mint húszezren látogattak ki a hatvani jégre. Ennek megfelelően egyre jobb körülményeket szeretnének biztosítani, és továbbra is családbarát kedvezményekkel várják az érdeklődőket. Mindemellett a nyitvatartás sem változik: hétköznapokon 8 és 15 óra között az iskolások és óvodások veszik birtokba a jeget, ezt követően pedig este fél 8-ig tart nyitva a pálya. Péntekenként pedig jégdiszkón szórakozhatnak a fiatalok, a hétvége pedig a szabad korcsolyázásé.