Minden évben egy napot a közös családi szórakozásra szánnak a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. dolgozói, idén sem volt ez másként. A gyár vezetősége ugyanis családi napot szervezett a vállalat munkatársainak és családjaiknak. A Városi Strandfürdő területén lévő rendezvényen különféle programok közül választhattak a jelenlévők: csillagászattal, jóslással, quadozással, vagy akár pókerezéssel üthették el az időt.

A meghívott vendégek között jelen volt Horváth Richárd polgármester is, aki azt hangsúlyozta: a város és a Bosch között nagyon jó a kapcsolat, s ennek következtében számos nagyszabású projekt valósulhat meg a jövőben is. – A Bosch a város legnagyobb munkáltatója, jelenleg körülbelül hatezer-hétszázan dolgoznak a cégnél. Arra törekszünk, hogy a város és a vállalat közötti jó kapcsolat, valamint a fejlesztéseket előtérbe helyező szemléletmód továbbra is fenn maradjon – mondta Horváth Richárd, polgármester.

A programon főzőverseny is volt, ahol a Bosch dolgozói szakácstudományukat mutathatták be. A verseny elnöke, Bede Róbert mesterszakács és Szőke András séf-segéd volt, akik a nagyszínpadon látványos bemutatót is tartottak. A sztárszakács többek között fehérboros, citromos, kapros harcsalevest készített, főételként sertés szüzet sütött és hozzá rozmaringos fehérbabot készített paradicsommal. Desszertként pedig egy monarchiabeli császármorzsát varázsolt a színpadra. A mesterszakács hozzátette: a magyar gasztronómia egyre inkább halad a trendek és újszerű konyhatechnológia felé, amely már az az átlag magyar háztartásokban is megjelenik.

A színpadon a főzés közben Szőke András volt a séf segítsége, s közben ő volt az aki szórakoztatóan és érdekesen kommentálta a látottakat.

Közben a gyermekszínpadon is folytak a programok, többek között Ricsi Bohóc és a BumBum zenekar, a Mesekocsi Mágusa, valamint bábelőadások szórakoztatták a legkisebbeket. A gyerekek kipróbálhatták magukat tűzoltóként, de többféle légváron csúszdázhattak, körhintázhattak vagy forgó hordózhattak is. A kicsik szívesen álmodtak magukra különböző állatfigurákat is, ebben pedig az arcfestők és csillámtetoválók segítettek nekik megvalósítani a különböző színes maszkokat.

A felnőttek sem unatkozhattak a rendezvényen. A száguldás szerelmesei a rally pályán a driftezést próbálhatták ki, de a legtöbben csupán nézőként szemlélték a látványos autóvezetést. A látogatók kipróbálhatták még a segway és quad pályát is, de lövészet és airsoft pálya is volt.

A szerencsejáték sarokban a póker hódolói Korda György legendás póker kommentátorral és feleségével, Balázs Klárival is találkozhattak, akik aztán részt is vettek a játékokban. – A póker az amatőr és a profi játékosoknak is szórakozást, izgalmat és akár egzisztenciális emelkedést jelenthet – mondta Korda György.

A nagyszínpadon este a Magna Cum Laude adott élő koncertet a közönségnek. A csaknem húsz éve együtt zenélő társaság jó hangulatot teremtett a színpadra, s azt mondták: kifejezetten szeretik, ha a közönséget fel tudják hangolni és vidámságot csalhatnak az emberek életébe. – Nagyon jól éreztük magunkat a koncerten, a közönség előtt le a kalappal, hogy a nap végéig itt maradtak és velünk együtt mulattak – tette hozzá Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese.

Az egész napos rendezvényre idén is több ezren látogattak ki.

Fotó: Albert Péter