Izgatottan, mégis nagyon fegyelmezetten várták a Mikulást az óvodások és iskolások a Kossuth téren. A Nagyszakállú reggel az Albert Schweitzer Kórházban és a bölcsődékben járt, ezt követően pedig a főtéren ajándékozta meg a gyermekeket. Délelőtt a hatvani óvodások, utánuk pedig az általános iskolák alsó tagozatosai találkozhattak vele. Márton már nagyon várta a Mikulás érkezését, ezért perecet is tett az ablakba, ha esetleg megéhezne. Norbert, Jázmin és Laura ajándékokra ébredtek reggel. A lányok és Norbi sok csokit kaptak és mivel jó gyerekek voltak, nem volt virgács a meglepetések mellett.

– Idén nagyon kedvesek voltak a kicsik és nagyok egyaránt. Sok éneket hallottam tőlük és akadtak olyanok is, akik verset mondtak, sőt otthonról hozott karácsonyfadíszt is kaptam – mesélte a Télapó.

Horváth Richárd polgármester, aki a Mikulás segítője volt a mai napon, elmondta, hogy 1800 csomagot osztottak ki Hatvanban, ami jól mutatja, hogy a városban tanuló diákok jól viselkedtek ebben az évben. Hozzátette: a karácsonyi vásár egyre népszerűbb a városban és bízik benne, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is sokan ellátogatnak majd az adventi időszakban szervezett programokra, és mindenki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot.

A Mikulással egészen este hat óráig bárki személyesen találkozhatott, aki pedig elég bátor volt, hogy felmenjen hozzá a színpadra, almát és édességet is kapott tőle.

A hétvégén folytatódik a Téli Rendezvénysorozat. Szombaton 17 órakor Janicsák Veca hozza el slágereit a hatvani közönségnek. Vasárnap 17 órakor a Polifónia Vegyeskar és a Semmelweis Kamarazenekar adventi hangversenyét hallgathatják meg a Grassalkovich- kastély dísztermében, ezt követően 18 órakor Fatalin Helga evangélikus lelkész meggyújtja a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját.