15 éves lett a Hatvani Tenisz Club Sportegyesület, melyet szombaton ünnepeltek meg a sportbarátok. A klub vezetője, Dán Gyula elmondta: az elmúlt 15 évben rengeteget dolgoztak azért, hogy ez a teniszpálya ilyen jó körülmények között, 5 salakpályával, télen pedig fedett sátorral várja a sportolni vágyókat. – A tenisz az életem, 10 éves korom óta űzöm ezt a sportot. A magyarországi bajnokságokon szinte mindent elértem, amit lehetett, így egy ponton azt éreztem, hogy szeretném ezt a szenvedélyt és lendületet másoknak is átadni. Ezért is hoztam létre ezt a pályát, ahová minden sportolni vágyót szeretettel várunk – mondta Dán Gyula, aki ez alkalomból nemcsak az egyesületet, hanem a 40. születésnapját is ünnepelte.

A programon amatőr teniszbajnokságot is rendeztek, ahová többen is beneveztek. Koczka Patrik 5 éve jár ki rendszeresen a pályára edzeni, számos eredményt ért már el az élsportban. – Országos bajnokságon kétszer is második helyezett lettem, ezen kívül sok győzelmet arattam korosztályos versenyeken és vidéki bajnokságokon. A tenisz nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, szeretnék egyre magasabb szintekre lépni – mondta a sportoló, akinek edzője Dán Gyula.

A profi teniszoktatóknak és a jó körülményeknek köszönhetően a tenisz egyre népszerűbb sportnak számít a környéken, csaknem 250 rendszeres látogatója van a centrumnak. Emellett folyamatosan érkeznek gyerekek 4-6 éves kortól, de az abszolút kezdők is megtalálhatják a sikerélményeket a pályán.

Fotó: Albert Péter