Ma délelőtt a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola jégkorongozói egyszerre léptek a pályára, így 144 fiatal játékos siklott egyidejűleg a jégen. Az intézményben rendkívül nagy szerepet tölt be a jégkorong sport, saját szabványméretű jégpályával, hozzátartozó zsűri bódéval és öltözőkkel is rendelkeznek.

Kovács János, a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője elmondta, hogy az esemény célja, a sport népszerűsítése és a játékosok bemutatása. – Az elmúlt években nagyon sokan csatlakoztak a jégkorongozó csapatokhoz, felívelőben van ez a sportág. A gyermekek nagyon lelkesek, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk őket – részletezte az intézményvezető.

Szőke Attila, a játékosok edzője úgy véli: 5-6 éven belül, akár meghatározó szereplői is lehetnek a jégkorong sportnak. – Nagyon sok fantasztikus, ügyes gyerek tanul az intézményben, szinte minden osztályból van 4-5 olyan gyermek, aki kiemelkedően teljesít a jégen. A jövőben is folytatjuk a munkát, és szeretnénk nagy pályán indulni, illetve folyamatosan neveljük az utánpótlást – mondta Szőke Attila, a csapatok edzője.

Az edző kiemelte azt is, hogy a szabványméretű jégpályát maximálisan kihasználják, ugyanis minden nap délelőtt tornaóra keretében diákok játszanak, a délutánok folyamán viszont a Hatvani Gigászok uralják a jeget. Magyar Janka elmondta, hogy az egyik kedvenc elfoglaltsága a jégkorongozás és mindig boldog, amikor a pályán lehet. – Nagyon jó érzés a jégen siklani, hiszen itt gyorsan lehet haladni. Szeretném, ha a jövőben még több időt tölthetnék a jégen – emelte ki.

Tuza-Tóth Izabella nem csak a jégkorongozás lelkes kedvelője, szabadidejében műkorcsolyázni is tanul. – Mind a kettő sportágat nagyon szeretem, hiszen jó érzés a korongot vezetni és boldog vagyok, amikor gólt lövök. Mindezek mellett a műkorcsolyázáshoz is nagyon kötődöm, ugyanis hasonlít a baletthez, hasonló mozgásokat végzünk, csak mi a jégen vagyunk – mondta.

A csapatok edzői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a játékosok a legjobb formájukat hozzák, és jól teljesítsenek. Minden szezonnak új tervekkel vágnak neki, és céljuk, hogy egyre jobban bizonyítsanak a jégen.

Fotó: Albert Péter