Jelentős forgalom volt tapasztalható az utakon a húsvéti időszakban, Heves vármegyében. A rendőrség az ünnepi időszakot kiemelten kezelte. A hatóság emberei folyamatosan ellenőrizték a közúti forgalomban résztvevő sofőröket és járműveket – mondta Soltész Bálint a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – Ennek eredményeként a passzív biztonsági eszközök használatával kapcsolatban 108 esetben, ittasság kapcsán pedig 26 esetben került sor rendőri intézkedésre – mondta.

Soltész Bálint kiemelte, a szabályosan közlekedők ajándékot kaptak az őket ellenőrző rendőröktől. – A Baleset Megelőzési Bizottság 500 darab húsvéti autóillatosítót is beszerzett, amelyeket az ellenőrzések során a szabálykövető járművezetők kaptak ajándékba. Az illatosító egyik oldala a biztonsági öv fontosságára, amíg a másik oldala a józan közlekedésre hívja fel a figyelmet. Az ellenőrzések során a munkatársaim valamennyi járművezető figyelmét felhívták a passzív biztonsági eszközök használatára, illetve az ittas járművezetés veszélyeire is – részletezte.  

A rendőrségi szóvivő hozzátette, hogy a fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően a térség útjain csupán egyetlen, könnyebb sérüléssel járó baleset történt a húsvéti időszakban.