A Kossuthban a 125. tanév év indult el, így az idei jubileum nagyon fontos az intézmény számára. Az iskolában az 1893/94-es tanév óta zajlik képzés.  Az épület még a háborúk ideje alatt is az oktatás helyszíne volt. A tanárok és a diákok egy közös kiállítással ünnepelték meg a jeles alkalmat, amit a Hatvani Galériában rendeztek meg.

Horváth Richárd polgármester úgy véli, az intézmény falai sok szép emléket őriznek.

– Az iskola falai rengeteg mindent tudnának mesélni arról a 125 évből, amin keresztül mentek. Az épület rengeteg diákot és tanárt látott. Az intézmény biztosan azokat a diákokat is szívesen megemlítené, akik az itt szerzett tudásukkal jobbá teszik a világot – mondta Horváth Richárd polgármester.

Polonkai Zoltánné szerint a diákok érzései és a hangulatuk is megmutatkozik a tárlaton látható képeken.

–  Nagyon örültek az alkotók, hogy ilyen nagy figyelem irányul rájuk. Óriási megtiszteltetés a számunkra, hogy a Galériában tarthatjuk ezt a kiállítást. Jó látni, hogy ilyen sokan eljöttek és ennyi embernek kötődése van az iskolánkhoz – részletezte Polonkai Zoltánné, a Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetője.

A tárlaton több stílusú grafikai munkák is láthatóak. A képek között fellelhető néhány rajzfilm karakter, csendélet és tájkép is. A kiállított műveket főként a rajzszakkörön készítették az alsós és felsős diákok, de megtekinthetőek az oktatók alkotásai is.

Fotó: Ocsovai Zoltán