A közönség háta mögül bukkantak elő az est első fellépői. Hangjukkal azonnal felpezsdítették a látogatókat. A nagy érdeklődésre való tekintettel, még a díszterem előtti részt is székekkel kellett megtölteni. Csaknem kétszázan kíváncsiak voltak az itt felcsendülő dallamokra, ugyanis a hatvaniak számára már nem ismeretlenek. Többször arattak sikert a városban is. Emellett Európa számos helyén felléptek már: többek között Svájcban, Németországban, Horvátországban és Oroszországban is. Továbbá rendszeresen szerepelnek nyilvánosan Milánóban, a Duomo és a Skála téren is. Az IMMANUEL kórust Milánóban tanuló, koreai keresztények alapították huszonnyolc évvel ezelőtt.

A többnyire ének szakos hallgatókból álló csapat az ünnepeket megelőzően a látogatók lelkére hatott. A kórus képviselője elmondta, a klasszikus zenék, operaáriák és egyházi énekek mellett, mindenki lelkét frissítő, Istent dicsérő karácsonyi dallamok is szerepeltek. – A  kórus hisz benne, hogy a zenével tudnak segíteni. A tagok számára sokat jelent, hogy adományokat gyűjthetnek, támogatva mások életvitelét, egészségügyi állapotát – fejtette ki Yang Bo Kyeung, az IMMANUEL kórus képviselője.

A rendezvény a helyi önkormányzat, a Hatvani Református Gyülekezet és a Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete szervezésében jött létre. A kulturális élmény mellett jótékonysági esemény is volt mindez. – A dél-koreai kórus már többször segített a környékbeli mozgássérülteken – hangsúlyozta a helyi mozgáskorlátozottak egyesületének elnöke. Hozzátette: a befolyt összeget most is felajánlották, két hatvani lakos számára. – Farkas Gábor autóbalesete miatt kerekesszékes, mozgáskorlátozott fiatalember, jelenlegi egészségügyi állapotának javítására, s Tóth Viktória énekes, gyengén látó lány tanulmányainak és önálló életvitelének segítése érdekében történtek a felajánlások – részletezte az elnök. Majd kiegészítette: Tóth Viktória hangjával már jeles eredményeket gyűjtött be, még a Paraszupersztár verseny énekkategóriában is második helyezést ért el.

A kórus tagjai nem utaztak azonnal vissza Milanóba, másnap a Közgében is adventi koncertet adtak.

 

Fotó: Szabó Béla