Kádár András házának teraszán gyűlt össze családja, hogy együtt, közösen ünnepeljék meg, hogy immár 100 éve annak, hogy megszületett. Felköszöntötte az ünnepeltet Szinyei András alpolgármester is, aki már tíz évvel ezelőtt, a kilencvenedik születésnapján is megemlékezett az ünnepeltről, akkor tett számára egy ígéretet is. – Azt mondta nekem akkor az alpolgármester úr, hogy majd a századik születésnapomon is ott akar lenni. És most beváltotta a szavát, velem ünnepelte ezt a napot is – emlékezett vissza Kádár András.

Kádár Andrásnak egy fia és két lánya született, öt unokája és hat dédunokája van. A nagy családban mindig örömét lelte, emellett a munka volt az, amiben igazán ki tudott teljesedni, habár mint mondta, nem volt mindig könnyű, hiszen annak idején a kommunista hatalomátvétel az ő életére is kihatott. – Nem lehet azt rendesen elmondani, hogy min mentem keresztül a származásom miatt. Annak idején szegény apámat kulákká minősítették, ez végigkísérte az én életemet is, sokáig nem kerülhettem magasabb pozícióba, csak fizikai munkát végezhettem, bármilyen keményen is dolgoztam – mondta.

Habár Kömlőn született, 1952-től Hatvanban él, a mezőgazdasági munka, a növénytermesztés és az állattenyésztés elkísérte az élete során. Egészségének titka pedig családja szerint – a genetikai adottságok mellett – az is lehet, hogy Kádár András élete során mindig a saját terményeit fogyasztotta.