Csaknem 200 fát ültetnek el ősszel Hatvanban. A Zagyva-ligetben is elkezdődött a csemeték telepítése. Itt az út mellett szinte végig fasor vezet majd. Vannak helyek, ahol még csak az árkok jelzik a fák helyét. Gulyás Katalin főkertész azt mondta: a település fásítási és virágosítási terve szerint végzik most is a munkát. Hozzátette: korábban már gondosan megtervezték, hogy erre a területre mit érdemes ültetni, hiszen a Zagyva melletti vizes talajt nem minden növény bírja. – A fasorokba elsősorban gömbkoronás fák kerülnek, egyébként pedig lombjukkal, virágukkal, termésükkel díszítő kőriseket, juharokat, tulipánfát, galagonyát ültetünk – fogalmazott a főkertész.

A kastélykertbe is kerülnek facsemeték. Itt az elpusztult növényeket pótolják, főként kocsányos tölgyet telepítenek ide. Az ültetéseket a városgondnokság munkatársai végzik.

– Géppel ássuk ki a gödröket az ültetőkonténer méretétől függően. Az ültetéshez pedig friss földet hozunk – közölte Papp László, a városgondnokság vezetője.

A Virágos Magyarországért Mozgalom már többször rangos díjjal ismerte el a hatvani városképet. Ehhez hozzájárult a település fásítási programja is. Az elmúlt három évben csaknem 1500 fát ültettek Hatvanban.