Ismét megrendezték a Motoros Búcsú, Kerékpáros és Motoros Zarándoklatot az Ecséd település mellett található Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál.

A hagyományoknak megfelelően minden év májusában nagy számban érkeznek ehhez a  Boldogasszony kápolnához a motoros zarándokok, tiszteletüket téve a Szűzanya, mint a motorosok védelmezője előtt. Csakúgy, mint az előző években idén is az ország számos pontjáról, valamint a határon túlról is százával sereglettek a szenthelyre, ahol kulturális, lelkiségi és balesetmentes közlekedést segítő programok mellett előadások, hagyományőrző bemutatók, valamint ünnepi szentmise fogadta az egybegyűlteket.

A rendezvény lebonyolításában az időjárás is kedvezett így szombaton sok kerülhetett  a program egyik fő attrakciójára, a motoros felvonulásra, melyet rendőrjárőrök vezettek fel.

A felvonulás után következett a viselet és fegyver bemutató az Egri Vitézlő Oskola vitézeinek köszönhetően, akik visszaröpítették a résztvevőket a 16. századi végvári vitézek korába, s még a régi puskák is elsültek a gyerekek nagy örömére.
A programokat mintegy megkoronázta az ünnepi szentmise, melyet Varga József plébániai kormányzó, helyi plébános celebrált együtt Bátor Botond pálos rendi szerzetessel, majd a motorosok megáldása következett a nap zárásaként.

Fotó: szervezők által küldött képek