Sportbarátok vették birtokba a hatvani strandot szombat délelőtt. Második alkalommal rendezték meg a Strandtriatlont, ahol a versenyzőknek vízben és szárazföldön is egyaránt jól kellett teljesíteniük, hogy felállhassanak a dobogó valamelyik fokára. Az indulók több korosztályban, különböző távokon mérethették meg magukat. Míg a gyermekek 66 métert úsztak, 2 kilométert kerékpároztak és 525 métert futottak, addig az idősebbeknek ezeknek  a távoknak a többszörösét is teljesítenie kellett. Azoknak a sportolóknak sem kellett lemondania a versenyzés öröméről, akik nem szerettek volna minden versenyszámot megcsinálni, ők a váltó kategóriában indulhattak csapattársaikkal. Lipkovics Bence édesapjával és egy családi baráttal indult váltóban. – Édesapám nem rég kezdett el kerékpározni, Sanyi futásban erős, én pedig az úszást preferálom, így mindenki abban indulhatott, amit a legjobban szeret – részletezte a triatlonista.

A két testvér, Bagaméri Réka Zoé és Bagaméri Bence már több éve versenyzik. Míg Rékának a biciklis kategória a legmegterhelőbb, addig Bencének inkább az úszásnál akadnak nehézségei. Összességében azonban szeretik ezt a fajta kihívást.

– Szeretnénk, ha egyre népszerűbbé válna a sportolás a városban. A nevezők száma és az esemény népszerűsége is azt mutatja: jó úton járunk, hogy minden korosztállyal megkedveltessük a mozgást. Emellett pedig jó hangulatban telnek ezek a mini triatlonok – fogalmazott Dobi Gyula, szervező.

Az erőpróba sikerét jól mutatja, hogy a Hatvani Szolgáltató Intézmény a jövőben is több sportprogrammal készül a sportok szerelmeseinek.

Fotó: H. Szabó Sándor