A Tirolban rendezett WUAP Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett sportoló, október 18-án Prágában halmozta tovább sikereit. Szeifert István a WUAP erőemelő és fekvenyomó világbajnokságon aranyérmet szerzett a 90 kilogramm alattiak súlycsoportjában. – Az Eb után folytattam tovább a felkészülést, majd a világbajnokság előtti nyolc hétben még intenzívebbre váltottam – mondta Szeifert István. Hozzátette: magasan a világcsúcs felett nyomott az edzések alkalmával, de egy héttel a verseny előtt, minden negatív utolérte. – Meghúztam a tricepszemet, amit szakemberek injekcióztak, tapaszoztak a mielőbbi felépülés reményében, majd meg is betegedtem – mesélte a hatvani sportoló, akinek ezzel kétségessé vált, a prágai vb-n való szereplése.

Nyolc napig nem emelhetett súlyt, aztán mégis elindult a cseh fővárosba és a dobogó legmagasabb fokára állhatott. – 172, 5 kilogrammal kezdtem, aztán a 177, 5 kilogramm lazán ment, majd 187, 5 kilogrammal világbajnoki címet kaptam – részletezte Szeifert István. Még sérülten is tizenöt kilóval többet nyomott, mint az őt követő, ezüstérmes osztrák versenyző. – A sors fintora, hogy éppen azt győztem le, aki miatt egy korábbi világkupán elvették az első helyemet – fogalmazott a világbajnok. Elmondása szerint, szeretett volna világrekord-kísérletet is tenni. – Bár a világcsúcsot nem nyomtam meg, ugyanis a sérülések miatt nem mertem a biztos helyemet kockáztatni, de mindent megteszek, hogy legközelebb, rekordot is dönthessek – jegyezte meg a hatvani származású bajnok.

Az Európa- és világbajnokságot is nyert hatvani versenyző szeme előtt további célok lebegnek. Jövőre az Oroszországban és Argentínában rendezett megmérettetésekre is szeretne eljutni, ahol reméli – sérülésektől mentesen –, a maximumot tudja nyújtani. Még az egyik legnevesebb táplálékkiegészítő cég is szerződést kínált számára, amely további támogatást jelenthet a versenyekre való eljutásban.

A WUAP Világbajnokságra lánya, Szeifert Mercédesz is elkísérte Prágába, aki mindvégig hitt benne és biztatta. Jelenleg hazafelé tartanak Csehországból, így a mai naptól Hatvan értékeit is gyarapítja az élen álló versenyző és világbajnoki címe.

 

Fotó és videó: Szeifert Mercédesz