Várja a gyerekeket a Nyitott Ház Közhasznú Alapítvány Hatvanban. Ez a főként szociális területen munkálkodó intézmény, már tíz éve működik, és harmadjára nyit újra Hatvan területén. Az alapítvány fő célja, hogy egészen kisiskolás kortól, az érettségire való felkészítésen át, nem formális eszközök segítségével foglalkoztassa a hátrányos helyzetűeket. Ez a szociális szolgáltatás, immár családi programokkal is bővült. Ennek újranyitását a Hatvany Irén utcában tartották, ahol a tanodás gyerekek műsorukkal köszöntötték a megnyitó vendégeit. Közös énekekkel indították a jeles alkalmat, amelyet versekkel és tánccal folytattak.

Nagyon erős a művészet és a sportvonal a Nyitott Ház Alapítvány diákjai körében. Ez a megnyitón is látható volt. Tari Arnold saját koreográfiájával lépett fel, amellyel korábban első helyet ért el a Talentum Kupán. Nagyon hálás a tanári gárdának és a segítőknek, hogy már öt éve tagja lehet a Tanodának. Kiemelte, a foglalkoztatók törekednek arra, hogy minél rétegesebb programokat kínáljanak a diákok részére, mindezt a játszva tanulás módszerével. – Én nagyon sok akaratot kaptam az itt töltött évek során, emellett rengeteget fejlődtem – hangsúlyozta Tari Arnold, majd hozzátette, élvezi az új helyszín adta lehetőségeket is.

Horváth Richárd polgármester elmondta: az, hogy a Nyitott Ház újra működhet, azoknak köszönhető, akik mindig is hittek ennek fontosságában, értő módon és türelmesen álltak a kihívásokhoz és a gyerekekhez. Vanóné Raffai Terézia mindent megtett azért, hogy a Tanoda ismét helyet adjon az ifjúságnak és segítse azokat, akiknek szüksége van az alternatív tanítás adta lehetőségekre. Úgy véli, minden megtanítható, csupán meg kell találni a megfelelő módszert. – Jelentkezéskor felmérést készítünk, hogy milyen képességű diákhoz, milyen egyedi fejlesztési tervet állítsunk össze. Szaktanáraink vannak, egyéni fejlesztő pedagógusaink, akik kis csoportokban zárkóztatják fel a gyerekeket, ugyanis tanulni nemcsak magolva lehet, hanem szórakozva is – tájékoztatott a folyamatokról a Nyitott Ház szakmai vezetője. Hozzátette: mindezt pályázati forrásokból sikerül finanszírozniuk, így ingyenesek a programok.

Minden iskolával szoros kapcsolatban állnak, jelentkezési lapok ott elérhetők. Emellett az alapítvány honlapján, a Facebook-oldalukon és személyesen is lehet érdeklődni.