Tovább folytatódtak a tavaszi szezon mérkőzései: hétvégén a Kodály tornatermében lépett pályára az OKTAT60 Hatvani KSZSE, akik a budakalászi U22 ellen küzdöttek. A tabellán elfoglalt helyezésük alapján könnyebb mérkőzésre számítottak a hatvaniak, de nem becsülték le ellenfelüket. A játékuk bebizonyította, hogy egy fiatal, gyors és technikás csapattal állnak szemben, akiknek nincs vesztenivalójuk. Harcosan küzdöttek a győzelemért. A hazaiaknak a második félidő közepéig irányították a meccset, de ott történt egy törés. Végül azonban két góllal sikerült megnyerni a mérkőzést. A tavaszi szezonban a második, a sorozatban pedig a nyolcadik győzelmét szerezte meg ezzel a felnőtt férficsapat. OKTAT60 Hatvani KSZSE CYEB Budakalász U22 34:32 (16:14).

Major Attila, a csapat kapitánya szerint a küzdeni akarás volt a hatvaniak fő erénye. – Védekezésünk sajnos nem állt össze úgy, ahogy szerettük volna, de a támadások során sikerült több gólt lőnünk és ez a lényeg. A kapusteljesítmény a legjobbkor jött, főleg a mérkőzés legvégén az a két védés, és nem is kellett több, hiszen győztünk két góllal – fogalmazott. Kedves László, a csapat vezetőedzője a hibákat emelte ki, amiken a jövőben javítani szeretnének. – Ez a fiatal budakalászi csapat azért van az NB II-ben mert tanulni szeretne, én úgy gondoltam az elején, hogy tanítani fogjuk őket, de nem ez lett belőle, hiszen kőkeményen megizzadtunk azért, hogy a saját hibáinkat ki tudjuk javítani. Nem a 34 lőtt góllal van a problémám, hanem a 32 kapottal. A védekezésben olyan hibáink voltak, amiket én nem szoktam meg ettől a csapattól, hiányoztak a sáncok, az agresszív kilépések, a kapusteljesítmények se voltak a jó megszokottak. Összességében vért izzadós mérkőzés volt, ahol az elvárásnak eleget tettünk, hiszen győztünk, de az egyéb dolgokat majd kielemezzük és megpróbáljuk kijavítani – értékelte a vezetőedző.
A fiúk a következő fordulóban szintén hazai pályán játszanak, amikor is a TFSE látogat el Hatvanba. Ősszel kikaptak ellenük, így az együttes a visszavágástól fűtve várja az összecsapást, amit március 4-én (vasárnap) 16:00-kor tartanak meg a Kodály tornatermében.