A hatvaniak már az első félidőben kezükbe vették az irányítást, és már az első perctől kezdve  diktálták a mérkőzés tempóját. Támadásaik rendre góllal végződtek, mind védekezésben, mind pedig támadásban uralták az első játékrészt. A félidei szünetre 14:17 gólos előnnyel vonulhatott a csapat az öltözőbe. A második félidőben a kezdési hibákat sikerült kiküszöbölni, védekezésük még szorosabb és egységesebb lett, míg támadásaikban sikerült kreatívabb és eredményesebb játékot produkálniuk. Ezek mellé társultak azok a kapusteljesítmények is, amit a hálóőrök bemutattak az egész játékidő alatt. A 27:32-es győzelemmel a hatvaniaknak sikerült megőrizni a második helyezést az NB II férfi felnőtt bajnokság északi csoportjában.

– Ebben a kiegyensúlyozott bajnokságban minden egyes mérkőzés megnyerése fontos, főleg az idegenben szerzett pontoknak van még komolyabb jelentősége. Egy olyan Budakalász ellen léptünk pályára, akik még fiatalok, de rendkívül tehetségesek, így nekik minden találkozó igazán jó tanulási lehetőség a szezonban. Már az első félidőben sikerült megszereznünk a vezetést, és ezzel együtt a mérkőzés tempóját és kimenetelét is mi irányítottuk. Sajnos párszor elhalasztottunk olyan lehetőségeket, amit ilyen szituációban be kell fejeznünk, de ezt a közeljövőben szeretnénk kijavítani, hiszen még nagyon az elején vagyunk a szezonnak, még hosszú és küzdelmes időszak vár ránk. Szeretnék gratulálni a csapatomnak, hiszen az első perctől kezdve kontrollálták a találkozót és azokat a technikai utasításokat, amit kértem, rendre teljesítették, és mindenki saját maga hozzá tudta tenni azt a pluszt, amivel meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést – értékelte a mérkőzést Kedves László, a csapat vezetőedzője.

Az Oktat 60 legközelebb Budapesten játszik a Testnevelési Egyetem csapata ellen, azzal a reménnyel, hogy helyrehozzák a tavaly elszenvedett vereség sérelmeit.

CYEB Budakalász U22 – OKTAT60 Hatvani KSZSE 27-32,(14-17)

Helyszín: Budakalász, Sportcsarnok
Mérkőzés játékvezetői: Acsai László, Haskó Tamás
Nézőszám: 100 fő
HKSZSE: MÉSZÁROS – Répási 4, Szarvas , Major 2, Vad , BLAZSEK 11(3), Horváth 4(1)
Cserék: Mundruczó (kapus), Borbély 3(2), Rutka 2, Ledacs-Kis 1(1), Tatár 1,Tihaméri , Nagy, Varjú 3, Kedves 1
Kiállítások: 6 ill. 16 perc
Hétméteresek: 9/6 ill. 10/7

 

Kezdőkép: archív