A hatvani önkormányzat ismét kedvezményes burgonya-, alma- és hagymavásárt szervez. Az akciót idén október 14-én, szombaton, 8 órától, a készlet erejéig tartják. Személyenként mindösszesen 500 Ft-ért 15 kg burgonyát, 10 kg almát és 3 kg hagymát kapnak a kedvezményes vásárlásra jogosultak. A kedvezmény feltétele, hogy az önkormányzat felé lejárt határidejű tartozása ne legyen. Szombaton az óhatvaniak a Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskolában, az újhatvaniak a Széchenyi István Római Katolikus Középiskolában vásárolhatnak – tájékoztatott Horváth Richárd polgármester. Mindemellett egy receptfüzetet is ajándékba adnak, ebben egyszerű és finom ételek elkészítési módjait találják meg a hatvaniak.

Kedvezményesen vásárolhatnak a Hatvan város területén állandó lakóhellyel rendelkező többgyermekes családok, az 1999-2017 között született gyermeket nevelő családok gyermekenként, valamint az önkormányzat által megállapított szociális ellátásban részesülők, és a Hatvani Járási Hivatal által a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993 évi 3. törvény szabályai szerint megállapított rendszeres pénzbeli ellátásban részesülők, továbbá a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által folyósított ellátásban részesülők.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a lakcímkártyát, személyi igazolványt, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által az ellátásra vonatkozó, 2017 januárjában kiküldött eredeti értesítőt vigyék magukkal.