Április 14-én, szombaton ismét megrendezik Hatvanban a Futófesztivált és Egészségnapot. A futamokon az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztály rajthoz állhat, nevezni szombaton reggel nyolc órától lehet a DISZI parkolójában. Tarsoly Imre önkormányzati képviselő, a Hatvan TV magazinműsorában elmondta: ez már a 29. alkalom, aminek az alapja az volt, hogy versenylehetőséget biztosítsanak azoknak az atlétáknak, akik a téli időszak után ismét a szabadba vágynak. Már pedig jelentősen kibővült a program, az ország több részéről rendszeresen jönnek Hatvanba futni.

A Futófesztivállal párhuzamosan szűrővizsgálatok is várják az érdeklődőket. A jelenlévők részt vehetnek hallásvizsgálaton, kaphatnak életmód-tanácsadást és BMI-meghatározás is lesz. Mindemellett lehetőség lesz vért adni és még számtalan vizsgálatot elvégeztetni. Lestyán Balázs alpolgármester kitért arra, hogy fontos odafigyelni az egészségünkre, ha a szűrések során valami eltérést tapasztalnak, azokat továbbküldik kivizsgálásokra. A program szervezésében és kivitelezésében pedig az önkormányzat mellett az Albert Schweitzer Kórház és a Magyar Rákellenes Liga is részt vesz. A rendezvény kiemelt támogatója a KMKK Zrt. hatvani területi igazgatósága.

Útlezárásokra kell számítani:

Szombaton az ESZC Damjanich János Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma (Mikszáth téri) parkolót estig lezárják. Ezen kívül a fesztivál ideje alatt nem lehet közlekedni a Madách utcában, Hatvany Irén utcában, Hatvanas utcában, Csaba utcában, Köztársaság utcában, a Mártírok útján, valamint a Hatvanas utcától a Honvéd utcáig.