Negyvenéves hagyományra tekint vissza a Polónia Kupa, amelyet második alkalommal rendeztek meg a Népkerti Sporttelepen. Idén a magyar csapat mellett lengyelek, szlovákok és csehek szálltak versenybe a győzelemért. A barátságos, ámde vérre menő küzdelemben a focisták a nagypályás szabályok szerint, de 30 perces félidővel játszanak. Több focista már visszatérő vendége a kupának. Bögös Gyula például már 10 éve rúgja a bőrt a magyar csapatban. A játékos elmondta: egyszer már sikerült megszerezniük az első helyet és több második helyezést is maguk mögött tudnak, őt mégis a hangulat és a jó futball motiválja, hogy évről évre visszatérjen a pályára.
A versenyt már 1978 óta töretlen sikerrel rendezik meg, a jelentkezésnek pedig már a legeleje óta csupán egy feltétele van. – Minden csapattagnak kötődnie kell valamilyen formában a vasúthoz. Ez az egy kritérium van a játékosok felé – mondta Kátai Csaba, az esemény szervezője.
A Polónia Kupa egy vándorkupa verseny, ezért a győztesnek járó díjat minden évben visszahozzák a csapatok, hogy azt a győztes egy évre birtokba vehesse. Idén az izgalmas mérkőzések után a szlovákok vihették haza a vándorkupát.