Már huszadik alkalommal gyűltek össze a középiskolások a DISZI aulájában, hogy versmondó tudásukat bizonyítsák a zsűrinek. A „Jöjj el szabadság” elnevezésű szavalóversenyre idén is több környékbeli iskolából érkeztek diákok. Csabai Sebestyén szüleitől örökölte irodalom iránti szeretetét. Sokat olvas, és egy hagyományőrző színjátszó csoport tagja, így teljesen egyértelmű, hogy szívesen vesz részt olyan versenyeken, ahol verset kell mondania. Most egy Ady Endre művel érkezett Hatvanba. – Az egyik kedvenc költőm Ady Endre, versei örök érvényűek és minden korosztály számára értékes gondolatokat fogalmazott meg – részletezte.

A zsűri elnöke ezúttal is Blaskó Balázs, az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója volt. Blaskó Balázs már több éve véleményezi a DISZI-be érkező ifjú tehetségeket. Mint mondta: ahhoz, hogy valaki megmutassa magát a színpadon kell egy erős közlési vágy.

A versenyzők több, az 1848-as forradalom és szabadságharchoz köthető verset is előadtak, így például Petőfi Sándor Feltámadott a tenger című költeménye is elhangzott.