Egyre több helyen lehet látni a városban, hogy illegálisan kihelyezik a zöldhulladékokat. Egy-egy fűvágást, gallyazást követően zsákokba teszik a levágott, felesleges gazokat és kiteszik az utcára. – Napi szinten járjuk a várost és gyűjtjük a szemetet, az utóbbi időben pedig azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok helyen teszik ki illegálisan a közterekre a zöldhulladékot. Ezt Hatvan tisztaságának érdekében minden esetben eltakarítjuk, ám ennek az elszállítása így sajnos a várost terheli – tájékoztatott Havassy Kálmán, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője.

A zöldhulladék elhelyezésére kétféle megoldás létezik Hatvanban. A Csányi úton működő hulladékudvarba mindenki vihet be szemetet – feltéve, ha nincs tartozása a szolgáltató felé –, így például negyedévente 3 köbméter zöldhulladékot is adhatnak ott le ingyenesen. A hulladékudvar hétfőn, szerdán és pénteken 8 órától 15 óráig, kedden és csütörtökön pedig déltől 18 óráig van nyitva.

Emellett pedig évente tartanak zöldhulladék-gyűjtést, amikor a lomtalanításhoz hasonlóan, csak a ház elé kell kihelyezni a zöldhulladékot és ingyenesen elszállítják azt. Ezt tavaszra és őszre szervezik, legközelebb október végén lesz a városban.