Ebben a rovatban Életmód


ÉletmódHatvani hírek

Sétakocsikázás, lovas Mikulás, vadasparkozás – többféle program közül válogathattak a családok

Vasárnap ismét megrendezték a városban a nagy sikerű Lovas Mikulás programot. A résztvevők először a Kossuth téren ülhettek fel a lovas szekerekre, ami a Népkertbe vitte a lelkes családokat. Ott aztán a Mikulás lóháton várta a bátor gyermekeket, akik fel is ülhettek a paripára. A program résztvevői a Hatvani Vadasparkban ingyenesen barangolhattak.

Bővebben Nines hozzászólás
ÉletmódHatvani hírek

Egyetlen gyertya lángja is katasztrófát okozhat

A katasztrófavédelem munkatársai csütörtök délelőtt látványos bemutatót tartottak Óhatvanban, ahol az adventi időszakban előforduló tűzesetekre hívták fel a figyelmet. Az eseményen a közönség megfigyelhette, hogyan borít el egy teljes szobát egyetlen felügyelet nélkül hagyott gyertya lángja, illetve mit kell tennünk, ha kigyullad a konyhában a forró olaj.

Bővebben Nines hozzászólás
ÉletmódKultúra

Márton-napi ludasságok a városban

Közeleg november 11-e Szent Márton napja. Mint minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a saját hagyományai, népszokásai, jellegzetességei. Ehhez a naphoz különösen sok babonát, szokást köt a néphagyomány. Mindemellett Márton-nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. A Hatvani 5. Számú Általános Iskolában többféle programmal, az Udvarház Vendéglőben pedig Márton-napi finomságokkal készülnek az ünnepre.

Bővebben Nines hozzászólás