Ebben a rovatban Életmód


Életmód

Nagyon erős volt az idei influenzajárvány a gyerekek körében is

A TÉLI HIDEG IDŐSZAK A GYEREKEK IMMUNRENDSZERÉT IS MEGVISELI, NAGYON FONTOS EZÉRT A VITAMINOK PÓTLÁSA ÉS A SZABAD LEVEGŐN TÖRTÉNŐ MOZGÁS, MELY ERŐSÍTI AZ ELLENÁLLÓ KÉPESSÉGET. AZ IDEI TÉLI SZEZONBAN JELLEMZŐ VOLT A NAGYON ERŐS INFLUENZÁS MEGBETEGEDÉS ÉS A BÁRÁNYHIMLŐ IS. A SZAKEMBEREK A HIGIÉNIAI SZABÁLYOK BETARTÁSÁT ÉS A GYAKORI SZELLŐZTETÉST JAVASOLJÁK A BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉÉRT.

Bővebben Nines hozzászólás
Életmód

Az állatvédelem alapja az ivartalanítás

Az állatvédelem alapja az ivartalanítás, ami mind a macska, a tulajdonos és környezet szempontjából is számos előnnyel jár. A hatvani önkormányzat is küzd az állatok túlszaporodása ellen, így minden évben külön összeget különítenek el arra, hogy az utcán élő egyedeket sterilizálják. Tavaly 10 kóbor macskánál végezték el a műtétet az önkormányzat költségéből.

Bővebben Nines hozzászólás
ÉletmódHatvani hírek

Télen sem áll le az élet a piacon

Télen is hetente többször van piac Hatvanban, bár a leghidegebb napokban valóban jóval kevesebb kofa és vevő látogat ki a vásártérre. A termelői zöldségek, gyümölcsök, mézek, savanyúságok, tojások és egyéb portékák mégis legtöbbször gazdára találnak még a hideg napokon is, hiszen ilyenkor is sokan választják a piac jellegzetes hangulatát, és veszik meg a konyhára valót onnan.

Bővebben Nines hozzászólás
Életmód

Az influenza elkerülhető, ha fokozottan betartjuk a higiéniai szabályokat

A tartósan hideg idő megterhelheti a szervezetet, ezért fokozottan oda kell figyelnünk az egészségünkre. A réteges öltözködés mellett ügyelni kell a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelére, és a higiéniai szabályok körültekintő betartására. Hatvanban még nincs influenzajárvány, a szakemberek szerint még nem késő beadatni az idei védőoltást sem.

Bővebben Nines hozzászólás
ÉletmódHatvani hírek

Sétakocsikázás, lovas Mikulás, vadasparkozás – többféle program közül válogathattak a családok

Vasárnap ismét megrendezték a városban a nagy sikerű Lovas Mikulás programot. A résztvevők először a Kossuth téren ülhettek fel a lovas szekerekre, ami a Népkertbe vitte a lelkes családokat. Ott aztán a Mikulás lóháton várta a bátor gyermekeket, akik fel is ülhettek a paripára. A program résztvevői a Hatvani Vadasparkban ingyenesen barangolhattak.

Bővebben Nines hozzászólás