Mihály-napi mulatságot tartottak a Csicsergő óvoda teraszán. A Kékcinege csoport tagjai népi öltözetben jártak táncot, de a kisebb csoportosak is kivették szerepüket a programon, verset mondtak és énekeltek is. Az óvoda fontos szerepet tulajdonít a hagyományőrzésnek. – Pedagógiai programunk része, hogy megismertessük a gyerekekkel a néphagyományokat. Ezeket játékos feladatokkal tesszük élvezhetővé és csempésszük be mindennapjaikba – hangsúlyozta Tormáné Tóth Éva, az óvoda vezetője.

A nevelők elmesélték a gyerekeknek, mit és miért ünnepelünk Szent Mihály napján. A régi írások szerint, a gazdák ekkor hajtották be az állatokat a legelőkről, majd ültek össze értékelni az éves termést. Ha az jól sikerült, a piacra mentek, ahol ettek-ittak és jót mulattak, ezzel ünnepelve az elmúlt év munkáját. Az óvodában is kialakítottak egy ilyen vásárrészt, ahol a Csicsergő ovisok adták-vették portékáikat. Az kapott csak vásárlásra alkalmas petákot, aki ezen a napon fellépett előadásával és hozzájárult a jó hangulat fenntartásához. A gyerekek nagyon élezték a vásárt. Sorban álltak a legkelendőbb termékekért, alkudoztak, borravalót is kaptak az eladók. Voltak itt gyümölcsök: alma, körte, szőlő – saját készítésű kosárkákban –, és sokuk kézmunkája is megjelent az eladásra kínált portékák között. A fiúk többsége édesanyjának vásárolt ajándékokat. Fából és papírból készült virágot, karkötőt, nyakláncot. Elmondták, meglepetés lesz ez anyukájuk számára, ami szeretetüket fejezi ki.

A vásári hangulat egész nap tartott az óvoda udvarán. A népviselet pedig egy kis időre visszarepített mindenkit az időben.