Korábban a fesztivált a Kossuth téren tartották, de akkora volt a népszerűsége, hogy át kellett költöztetni egy nagyobb helyszínre. Az érdeklődés iránta továbbra is nagy, a programturizmus.hu internetes weboldal nézettsége alapján a Hatvani Sörfesztivál bekerült az ország ötven legnépszerűbb fesztiválja közé. Olyan programok mellett kapott helyet, mint a Tokaji Szüreti Napok vagy a Csabai Kolbászfesztivál. Már tavaly is a Népkert adott otthont a rendezvénynek, és jól szerepelt, így idén is itt tartják meg. A sátor már áll, a váz és a vászon a helyén van, stabil a szerkezet, kialakítottak benne mindent, jelenleg a díszítése zajlik. Az évszakhoz és a hangulathoz illő dekorációt kap. A mostani sátor összesen 2100 négyzetméter, nagyobb, mint az elmúlt években volt, és most is fűtik majd.

Lestyán Balázs alpolgármester elmondta: legalább 25 fajta sörkülönlegességgel készülnek az eseményre és itt lesz a Hatvani Ser is. Pénteken 16 órakor nyit a sátor és a Hatvani fiúk zenélnek majd a színpadon két órát, 18 órakor hivatalosan is megnyitják a fesztivált, csapra verik a sört. Ezt a Retróleum, majd 20.30-tól a Neoton Família Sztárjai koncertje követi, 22 órától disco lesz, ahol Dj Gézu keveri a zenét.

Szombaton már délután fél kettőtől indul a buli: a Csilingelő Band kezdi a napot, majd gyermekelőadásokat tartanak. Kora estétől fellép a Band of Streets, 18 órakor Horváth Tamás, 19 órakor Deniz veszi be a színpadot. Este 8 órakor a Hooligans csap a húrokba és énekel királylányokról és pezsgésről. A nap végén pedig a Rockin’ Rock Cats, az El Loco és a Retrock Cartel zenél.

A fesztivál most két napig tart, vasárnap pedig ezen a helyszínen tartják meg az idősek kistérségi fesztiválját és a szüreti felvonulás is innen indul. A részletekről a hatvaniprogramok.hu weboldalon lehet olvasni.