A Tourinform Irodával kapcsolatos volt az első napirendi pont. Ennek értelmében két alkalmazott fog a helyiségben dolgozni, akik a magyar mellett angol nyelven is tudnak majd segítséget nyújtani az érdeklődőknek. A látogatók a megye és Hatvan speciális és kiemelkedő vonzerejéhez kapcsolódva információt kaphatnak a nevezetességekről, műemlékekről, múzeumokról, kiállításokról, kerékpározási lehetőségekről, túrázásról, kirándulási célpontokról, szálláslehetőségekről, így minden olyan tényezőről, mely a Heves megyei és hatvani tartózkodását kedvezően befolyásolja, színesíti.

Hatvant, mint kiemelt turisztikai régiót, Budapesthez csatolták. Az iroda segítségével pedig még több turisztikai pályázaton tudunk indulni. Nagyon fontos lépés ez a város életében – magyarázta Horváth Richárd polgármester. Hozzátette: már most sok olyan látványosság van a településen, ami miatt érdemes ide eljönni. A Fejlődő Hatvan-program keretében ezt szeretnék továbbfejleszteni.

Döntöttek arról is, hogy a Hatvany Lajos Múzeum részt vesz a Kubinyi Ágoston Program pályázatán. Ennek keretében 4 millió forint értékben újulna meg és bővülne ki az intézmény állandó várostörténeti kiállítása. Így még részletgazdagabban és még szélesebb körben mutatnák be a település múltját. A szakmai támogatás 100 százalékos intenzitású.