Általános tájékoztatóval kezdődött a reggel a Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. A nyolcadikosoknak most is nyílt napon mutatta be az iskola, hogy milyenek a képzések és a mindennapok a Közgében. A tornateremben részletesen beszámoltak a tanulmányokról, lehetőségekről, emellett a vallási vonalat is hangsúlyozták. Fehér Józsefné igazgató elmondta, fontosnak tartják az ilyen programokat, mivel sokan csak az interneten tájékozódnak, de szerinte érdemes ellátogatni a nyílt napokra is, mert ott a légkört is míg lehet ismerni. A 2018/19-es tanévben öt ágazati forma közül lehet választani: egészségügy, közgazdaság, informatika, ügyvitel és gimnáziumi oktatás.

Az érdeklődők körbejárták az iskolát, megismerhették a teljes épületet. Mindemellett részt vehettek különböző órákon, ahol a tanárok módszereiről, az osztályközösségről kaphattak élő képet. A széchenyis diákok szerint pedig érdemes ide járni iskolába. Vincze Bence úgy véli, a tanórákon mindig jó a hangulat. – A tanárok arra törekednek, hogy érthetően átadják a tudásukat. Emellett több tábor is van, télen Berlinbe megyünk, nyáron pedig Barcelona lesz az úti cél – részletezte.

Az általános iskolák végzősei alaposan szemügyre vettek mindent. Voltak, akik barátokkal, mások szülőkkel érkeztek a nyílt napra. Sokan már konkrét tervvel érkeztek, tudván, hogy szinte biztos, hogy ezt az iskolát jelölik meg első helyen. – Tetszik ez a suli, sok képzés van, nekem az informatika a kedvencem, ami nélkülözhetetlen manapság. Azt tervezem, ide is jelentkezem – fogalmazott Kővári Tamás. Király Nóra pedig az egészségügy iránt érdeklődik. Azt mondta, sok barátja jár ide és csak jókat hallott róla.

Az intézmény egyre népszerűbb a fiatalok körében, 3-4-szeres a túljelentkezés. A most indult tanévben pedig az előzőhöz képest 60 fővel nőtt meg a tanulói létszám.