Szombat délután megérkeztek Újhatvanba a Magyar Rákellenes Liga kerékpáros túrázói, akik reggel még Budapestről indultak, de délután már Hatvanban fogadták őket a lelkes szurkolók. A Magyar Rákellenes Liga 2018-at a mozgás évének hirdette ki, s ennek kapcsán országos kerékpártúrát szerveztek a tagoknak. Rozványi Balázs, az országos liga elnöke elmondta: a túra során csaknem 500 km-t tesznek meg a legaktívabb tagok, mely nemcsak egyfajta kirándulásnak, hanem figyelemfelkeltő megmozdulásnak is számít. – A rákos megbetegedések megelőzésében és a rehabilitációban is nagy szerepet játszik a mozgás, ezért ennek a mozgalomnak egyik fő célja a sport népszerűsítése – mondta a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

Újhatvanban a túrázókhoz a helyi alapszerverezet tagjai és a Fut60 sportolói csatlakoztak, akik aztán közösen érték el az aznapi végállomást, a Jam Garden udvarát. A legtöbben a cél előtt azonban még megálltak a Zagyva-parti kondiparkban is, hogy egy kis tornával vezessék le a kerékpározás fáradalmait.

A túra résztvevői Hatvan után Gyöngyös felé vették az irányt érintve több útba eső települést is. A cél mindenhol az volt, hogy az emberek közösen mozogjanak és a helyi rákellenes alapszervezetek különféle sportolási tevékenységekkel csatlakozhassanak a megmozduláshoz.

Fotó: Albert Péter