Önkéntesség, mint érték címmel tábort szervezett a Hegyalja úti Eurohungaricum Alapítvány, amelyre nagyon sok budapesti és gyöngyösi diák jelentkezett. A program célja az önkéntesség megismertetése a fiatalokkal, illetve akinek szükséges volt, igazolást is kapott a közösségi szolgálatról.

A szervezők ennek értelmében pedig igyekeztek a hetet érdekessé és izgalmassá tenni a diákok számára, akik több hatvan és környéki intézményhez és kulturális szervezethez ellátogattak.

Pereni Dominik Vincsenzó Maglódról érkezett a táborba, számára nagyon jó élmény az egész hetes program. Mint mondta: nagyon tetszik neki az, hogy betekintést nyerhet különböző szervezetek munkájába és motiválja az, hogy segíthet bizonyos helyzetekben. – Hétfőn a Grassalkovich Művelődési Házban jártunk a nyugdíjas klubban, ahol idős embereknek segítettünk informatikai témákban. Kedden jártunk a Vadászati Múzeum Élményterében, ahol az animátor munkakörbe láthattunk bele részletesebben – mondta el az élményeit a fiatal fiú, aki a kórház úti idősek otthonában is kivette a részét a segítségnyújtásból: egy látássérült idős hölgynek verseket olvasott fel.

A táborozók szerdán a vadasparkban folytatták útjukat, csütörtök délelőtt pedig a kórház úti idősek otthonába látogattak el. A fiatalok itt felolvasást tartottak az idősebbeknek, kártyáztak, játszottak, valamint beszélgettek velük.

Szilágyi-Halász Réka, az Eurohungaricum Alapítvány vezetője elmondta: a diákok mindenhol nagyon lelkesek és motiváltak voltak, nagy segítőszándék élt bennük végig a hét folyamán. Az alapítvány egyébként nemcsak ezen a héten, hanem az év többi részében is fogad önkénteseket, mert azt tapasztalják, hogy erre több oldalról is szükség van.

A diákok a kórház úti idősek otthonában énekkel és gitárjátékkal kedveskedtek az időseknek.

A vadaspark képeit készítette: Albert Péter

Egyéb fotók: Szilágyi-Halász Réka