Szerdán is folytatta útját a városi Mikulás a bölcsődékben, iskolákban. A gyerekek mindenhol nagyon örültek a Télapó érkezésének, aki minden hatvani gyermeknek kiosztotta a jól megérdemelt csomagját.

A Mohács úti bölcsődében Krasznai Franciska örömében dalra fakadt amikor meglátta a Mikulást és váratlanul elénekelte neki Koncz Zsuzsa Micimackó című gyerekdalát. A Mikulás már kedden megkezdte körútját az óvodákban, szerda délelőtt pedig eljutott az össze bölcsődébe és általános iskolába is. Nemcsak Krasznai Franciska készült dallal a Mikulásnak szerda délelőtt, hisz a Lesznai Anna Módszertani Intézmény énekkaros diákjai is kedves műsorral lepték meg a hozzájuk érkező Ősszakállút, akinek munkáját Szinyei András alpolgármester és Tarsoly Imre önkormányzati képviselő is örömmel segítette az iskola tornatermében. A Mohács úti bölcsődében Horváth Richárd polgármester és Kondek Zsolt önkormányzati képviselő közösen osztották ki a meglepetéseket a piciknek. A Mikulás külön örömét fejezte ki a bölcsisek műsoráról. – Nagyon örültem, hogy a legkisebbek is ilyen ügyesen tudtak énekelni, igazán jól esik ez tőlük – árulta el őszinte örömmel a Mikulás.

A Kossuth Lajos Általános Iskolában is nagyon várták már a Télapót, ott az egész iskola kórusban énekelt a piros ruhás apónak, aki örömmel nyugtázta, hogy a gyerekek idén is nagyon jók voltak. A tornateremben a csomagok kiosztása alatt végig a gyerekek hangos énekét lehetett hallani, miközben Szinyei András alpolgármester és Tarsoly Imre önkormányzati képviselő minden gyermekhez eljuttatták az ajándékot.

A gyerekek az édességcsomag átvétele után nagy örömmel részletezték, hogy mit hozott számukra a Mikulás. Papp-Csertyaszki Máté tolltartót és bögrét, Laczkó Hanna könyvet, míg Balogh Barna különleges ízű cukrot kért a Mikulástól. – Nagyon vártuk mindannyian őt és amit kértünk el is hozta nekünk – újságolták örömmel a gyerekek.

Aki esetleg nem találkozott a Télapóval a városi intézményekben, az délután 16 órától a Kossuth téren felállított színpadon személyesen is találkozhatott vele.

Fotó: Albert Péter, Ocsovai Zoltán, H. Szabó Sándor, Knyihár Nóra