Már csak két nap és a kürtőskalács édes illata, illetve a forralt bor fűszerei terítik el a belvárost. December 6-án ugyanis nemcsak a Mikulás jön el, hanem az idei adventi vásár megnyitója is. A hatalmas sátor alatti jégpálya már több mint egy hete várja a téli sport szerelmeseit – a karácsonyi díszletű „hüttéjével” –, de hamarosan még tovább bővülnek a főtéri programlehetőségek. A belváros szívében, kis faházak kínálata fokozza az adventi várakozás hangulatát. Egy bögre, gőzölgő forralt borral vagy teával a kézben, a Kossuth tér többezer izzójával díszített fák alatt sétálva, elvarázsol mindenkit az ünnepi idill.

Nemrégiben az ország legszebb főtere díjat Hatvan nyerte. – Amikor virágba borul a város, szép és színes, télen viszont a szürkeség bússá teszi a főteret. Ezért egyedi világítással díszítettük az adventi vásár helyszínét és az egész várost – mondta Horváth Richárd polgármester. Hozzátette: aki szeretne kiszakadni a mindennapi nyüzsgésből, az látogasson ki, sétáljon egyet és szívja magába a karácsony illatait és fényeit.

Ételek, italok és édességek sokasága, alkoholos- és alkoholmentes finomságok, kötött áruk, ajándéktárgyak és kézműves termékek is várják az ide kilátogatókat. Továbbá, egy teljesen új körhinta gondoskodik a legkisebbek öröméről. Ezen felül, a rendezők ebben az évben sem hagyják ki a karácsonyi kavalkádból a Vadaspark lakóit. Bárányok, csacsik és kecskék költöznek ki a vásár helyszínére, akik életre keltik a város betlehemi jászolát.

A Téli rendezvénysorozat keretében megannyi színes műsor, koncert és buli várja a hatvaniakat. Fellépnek a hatvani oktatási és nevelési intézmények növendékei, hétvégente pedig sztárfellépők szórakoztatják a közönséget. Itt lesz többek között: Horányi Juli, Veréb Tamás, a Hatvani Fiúk és a Random Acoustic. A város hagyományait őrizve pedig az elkövetkezendő vasárnapokon, az önkormányzat továbbra is közös adventi gyertyagyújtásra invitálja Hatvan lakóit. Mindezt a város három templomában és a Grassalkovich-kastély dísztermében tartott ünnepi műsor teszi még meghittebbé. A részletes programot bemutató füzet már minden hatvani postaládájába eljutott. Az eseményekről bővebben mindenki ott tájékozódhat, vagy a Hatvani Programok közösségi oldalán.

 

Kezdőkép: Ocsovai Zoltán