Már metszenek és az új telepítésű szőlők nyitását is végzik a Nagygombosi Borászat területén, ezekkel a folyamatokkal kezdődtek meg az idei munkák. A városnak ezen a részén, több mint 100 éve foglalkoznak szőlőtermeléssel. Vicián Károly borászati pincevezető tájékoztatott: a 88 hektáron legfőképpen kékszőlőt termesztenek, de fehér fajta is van már itt. Javarészt hatvaniak és a térségben élők dolgoznak a szőlőben, többségük 8-10 éve minden szezonban itt van.

Kerekharasztnál is dolgoznak már a munkagépek a földeken. Itt 640 hektáron szántóföldi növénykultúrával foglalkoznak. Racsmány Dániel, az Econovum Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: van egy 40 hektáros biomassza ültetvényük is, ennek az aprítékát már a fagyok után letermelték. Ám több munkafolyamat  –  mint például a műtrágyázás és a gyűrűs hengerezés  –  még most kezdődik. Ezzel párhuzamosan pedig a tavalyi termésű őszi búza értékesítése is zajlik.

Kezdőkép: google.com