Nincs olyan kismama, aki ne várná a nagy találkozást a babájával. Az ultrahangfelvételeknek köszönhetően erre már a terhesség kilenc hónapja alatt is lehetőség nyílik. A hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben február közepétől a szülők már a legújabb ultrahang-technológia, az 5D babamozi segítségével szinte fotografikus minőségben láthatják gyermeküket. A szülők számára ez az ultrahang maradandó élményt nyújt az egész család számára, mivel sokkal valósághűbb képet kaphatnak babájukról, mint eddig bármikor.

Szitáné Mihalicza Erzsébet férjével és ötéves kisfiával érkezett a vizsgálatra, hogy megtudják legkisebb családtagjuk nemét és azt, hogy minden rendben zajlik-e a magzat fejlődésében. – Nagyon örülünk a hírnek, hogy kislányunk fog születni, erre vágytunk mindannyian – mondta el meghatódva az anyuka.

– Az új típusú ultrahang nemcsak sokkal precízebb és gyorsabb képalkotásra képes, mint elődei, hanem orvosi szempontból is minden eddiginél pontosabban tudják megítélni a magzat fejlődését, állapotát – részletezte Szilvási Ágnes szonográfus. Hozzátette: az 5D ultrahang még finomabb és gyorsabb képalkotásra képes, mint a 4D ultrahang. Az eddigi nehezen elvégezhető mérési műveleteket ez a technika leegyszerűsíti és felgyorsítja. Az 5D babamozi mindenhol újdonságnak számít. Jelenleg ez a technológia az ultrahang diagnosztika csúcsa, melyet jövő héttől már a hatvani kórházban is kipróbálhatnak az előjegyzést kérő szülők.