Egy gödöllői állattelepen génmegőrzés céljából minden magyar baromfifajta megtalálható, a libák is kedvükre úszkálhatnak a számukra kialakított tóban. A libatartásnak nagy hagyománya van már Magyarországon, bár napjainkban visszaszorult a nagyüzemi tartás és az állatállomány nagy része kistermelők kezében van. Az elmúlt években megváltoztak a vásárlási szokások, már kevésbé keresik például a libatollat. Ezzel szemben egyre nagyobb a kereslet a libamáj iránt. –  A piaci kereslethez mérten már vannak kifejezetten libamájra kinemesített fajták is – mondta el Simon Attila, mezőgazdasági szakértő.

A májukért tartott libák etetése eltér a megszokottól. A húslibák egész évben azonos takarmányt kapnak, míg a májukért tenyésztetteknél az őszi szezonban különösen odafigyelnek arra, hogy jó minőségű kukoricát kapjanak, ezzel készítik fel őket a téli időszakra.