Hazánkban hagyomány, hogy augusztus 20-án, államalapításunk ünnepén adják át a legrangosabb állami elismeréseket. Idén a Pesti Vigadó dísztermében egy hatvani orvost is köszöntöttek: Krasznai István Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült, több évtizedes, kimagasló színvonalú gyógyító és tudományos munkájáért. Meglepetésként érte ez a kitüntetés, nem tudott az elismerésről. – Titokban zajlottak az előkészületek. A szakmai önéletrajzomat is a tudtom nélkül írták meg. Ezt követően a Miniszterelnöki Hivataltól kaptam egy telefonhívást, hogy meghívnak erre a jeles alkalomra – közölte az előzményeket az Albert Schweitzer Kórház egykori főorvosa.

Szerdán, a hatvani kórházban is köszöntötték a főorvost. A vezetőség és a munkatársak elismerő szavakkal illették a jelenleg is praktizáló doktort. Nemcsak orvostársai, de betegei is mind szakmailag, mind emberileg felnéznek a traumatológusra. – A munkámat mindig lelkiismeretesen, becsületesen elvégeztem és a mai napig elvégzem, a beosztott orvosokkal jó kapcsolatot ápolok, a tudományos képzésükre mindig gondom volt. Kineveltem több osztályvezető főorvost, szakmai konferenciákat, előadásokat szerveztem. Mindent megtettem a szakmámért – részletezte népszerűségének lehetséges okait a napokban kitüntetett orvos.

Krasznai István több szakvizsgát is elvégzett: elsőként sebészként, azt követően traumatológusként, utána pedig ortopédusként is végzettséget szerzett. Elmondása szerint, a legtöbb kihívás a traumatológián érte, így ez áll legközelebb szívéhez. Itt tudott legtöbbet segíteni az embereken. A hatvani pályafutása előtt és közben is folyamatosan tanult és gyakorlatot szerzett a budapesti ORFI kórház ortopéd osztályán, a berlini egyetem oktatókórházában, és a drezdai egyetem ortopéd osztályán. Emellett Bécsben hosszabb ideig is kint tartózkodott, két helyen is tanult neves professzorok mellett. Így azt a tudást, amivel ott gazdagodott, mind hazahozta és át tudta adni a fiatalabb generációnak.

Krasznai doktor a köszöntés napján is rendelt az ortopédián. A mai napig sokan keresik fel a szakembert megbízható tanácsai és gyógymódjai miatt.