Mint arról már korábban írtunk, a Közgé hamarosan egy új épülettel bővül. A Széchenyi István Római Katolikus Középiskolában ebben a tanévben elindult egy új, 5 éves egészségügyi képzés. A jelentkezők száma és a szükséges eszközök miatt szükséges bővíteni az épületet.  Az épületben kizárólag az új képzéshez szükséges tantermeket és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki, az étkezést és testnevelést a meglévő épületben fogják végezni. Az épületben az egészségügyi képzést kiszolgáló 5 tanterem és egy demonstrációs terem, valamint két csoportszoba lesz, kiszolgáló helyiségekkel, összesen 663 m2 alapterületen. A beruházást úgy végzik, hogy csaknem nulla energiaigényű legyen az épület. Napelemes rendszer, hőszivattyú, plafon-, padló- és radiátoros fűtés is lesz, valamint LED-világítást használnak.

A fejlesztéssel érintett épület energetikai célú megtakarításai, az éghajlatváltozás mérséklése, az energiafüggőség csökkentése, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése, korszerű és hatékony oktatási környezet kialakítása, a minőségi oktatás feltételeinek megteremtése és a tanárok munkakörülményeinek javítása. Az egyházmegyén belüli társadalmi kohézió megteremtése, illetve az egészségügyi képzés, mint hiányszakma utánpótlásának térségi biztosítása, a település népességmegtartó képességének javítása, a migráció csökkentése.

Az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága, a fenntartásában álló Széchenyi István Római Katolikus Középiskola bővítését valósítja meg az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézettel, konzorciumban, a KEHOP-5.2.5-16-2016-00007 sorszámú, 200 000 000 forint támogatás tartalmú, 100 százalékos intenzitású uniós forrást magában foglaló pályázat keretében.