A Bajza, a Széchenyi, a Diszi és a Március 15-e Szakközépiskola diákjai mérték össze tudásukat atlétikai sportszámokban az FC Hatvan pályán. Körzeti Atlétikai Diákolimpiát szerveztek csütörtökön a tanulóknak, ahová a diákok közül bárki jelentkezhetett, aki úgy érezte, hogy szívesen megmérkőzne a Heves megyei döntőbe való jutásért. A verseny több számban is zajlott ötödik-hatodik korcsoportban. – A diákok különböző futószámokban, távolugrásban, súlylökésben és kislabdahajításban versenyezhettek. A program végén a 4×100 méteres váltó futások döntőjére kerül sor – részletezte Juhászné Deák Edit, versenybíró.

Matula Zoltán 800 méteres futásban első helyen végzett, de ezen a napon megmérette magát 1500 méteren is. Azt mondta: a jó eredményekhez tudatosan kell edzeni. – Múlt héten a Futófesztiválon vettem részt, az is egy lehetőség volt, hogy eddzek. De egyébként iskola után folyamatosan erősítek és készülök a versenyekre – árulta el a DISZI diákja.

Csáki-Zeke Berill is komolyan vette ezt a diákolimpiát, szeretne a megyei döntőbe is bekerülni. Mint mondta: a testnevelési egyetem szerepel hosszú távú céljai között, ezért ezt a sportrendezvényt egyfajta felkészülésnek is tekinti. – A mai nap első helyen végeztem 800 méter síkfutásban, de még váltófutásokban is részt veszünk a csapatommal – mondta a bajzás diáklány.

A verseny első helyezettjei az Egerben tartandó megyei diákolimpiára jutottak tovább, s akik ott is élmezőnyben végeztek, azok az országos diákolimpiai versenyre készülhetnek.

Fotó: Albert Péter