Asztalitenisz versenyt tartottak a Kodály tornatermében december 16-án. A bajnokság tizenkét pingpongasztalon zajlott, női egyes, amatőr férfi egyes, összevont egyes és páros kategóriában. A megmérettetésre az ország több pontjáról is érkeztek versenyzők. Az eseményt Tarsoly Imre önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki kiemelte: a verseny egyik célja Szabó József emlékének ápolása, aki a hatvani asztalitenisz életében elévülhetetlen szerepet betöltő játékosa és edzője volt hosszú évekig.

Petővári Attila, a Heves Megyei Asztalitenisz Szövetség elnökségi tagja elmondta: a 21. században különösen fontos, hogy hangsúlyozzuk a sport és a mozgás fontosságát. Az asztalitenisz egy olyan mozgásforma, amit a fiatalok könnyen elkezdhetnek, és a sport által egy jó közösséghez tartozhatnak.

A nap végére a komoly küzdelmek után nagy győzelmek is születtek: összevont egyéni és páros kategóriában Katus Krisztián, amatőr egyéniben Li Hongyang, míg női egyes kategóriában Ilosvai Brigitta győzedelmeskedett.