Idén is telt házas koncerttel kezdte az évet a Hatvani Szimfonikus Zenekar. A Nagy Endre Rendezvényterem teljesen megtelt szombat este, hatalmas volt az érdeklődés a hangverseny iránt, hetekkel ezelőtt elfogyott az összes jegy. Ugyanis, a korábbiaktól eltérően most belépőt szedtek, az összegyűlt összeget pedig jótékonysági célra fordítják. Egy életmentő készüléket vásárolnak belőle, amit az uszodában helyeznek majd el. A tervek szerint szeptembertől júniusig az uszodában üzemel majd, nyáron pedig a strandon állítják fel, mivel ezek a leginkább veszélyeztetett területek. A rendezvény Julius Fucik cseh zeneszerző legismertebb cirkuszi bevonulási indulójával, a Gladiátorok bevonulásával vette kezdetét, erre érkezett meg a zenekar és annak karmestere, Kiss Zoltán. Horváth Richárd polgármester megnyitójában azt mondta: ez a hagyományos újévi hangverseny stabil pontja a hatvani kulturális életnek. Ennek köszönhetően az év mindig izgalmasan, jó hangulatúan és vidáman indul.

Az estén fellépett Tótpál Szilvia operaénekesnő, Ambruzs Berill, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves klasszikus énekszakos növendéke. Idén is eljöttek a legifjabb tehetségek: Bader Roland és Skrabár László, valamint a Grassalkovich Énekegyüttes kis kórusa is közreműködött. Mindemellett pedig Kurkó József is énekelt, aki többek között Máté Pétert is megidézte.

A Hatvani Szimfonikus Zenekar pedig most is széles repertoárból válogatott, voltak itt musicalek, dal a Valahol Európából, a Nyomorultakból vagy éppen a Hairből. A Kutyaszerenádban pedig rendhagyó módon – Juhászné Hidvégi Beáta vezényletével – a Dear névre hallgató kutya is énekelt. Az Anna Karenina, Oroszlánkirály, a Rocky, a Mission: Impossible és a Rózsaszín Párduc zenéje is felcsendült az estén, ami a Radetzky indulóval – és vastapssal – ért véget.