Már hagyomány Hatvanban, hogy év végén a komolyzenéé a főszerep a Grassalkovich-kastély dísztermében. A Hatvani Országos Zeneiskola Barokk Fesztivál egyre nagyobb népszerűségnek örvend, idén ugyanis már 39 zenei intézményből érkeztek tanulók, hogy bemutassák, mennyit fejlődtek az elmúlt egy évben. A hatvani Kocsis Albert Zeneiskola növendékei: Szalai Boglárka, Varga Tímea és Bene Ágnes már több éve lelkes rajongói a hangszereknek. Szalai Boglárka és Varga Tímea fuvolán, Bene Ágnes pedig zongorán játszik. Mint mondták: számukra a zene egy igazi önkifejezési eszköz. – Minden előadásom előtt izgulok, de amint elkezdek játszani, megszűnik a lámpalázam – árulta el titkát Bene Ágnes.

A zenei fesztivál célja, hogy megkedveltesse a fiatalokkal a barokk darabokat. – Az a tapasztaltunk, hogy a kisebb gyermekek esetében szülői nyomásra kezdenek zenélni és választják a klasszikusabb műveket, később azonban megszeretik őket és szívesen játszanak belőlük – emelte ki Bóka Borbála, a Kocsi Albert Zeneiskola igazgatóhelyettese.

A diákokat Kállai Gábor, a Weiner Leo Zeneművészeti Konzervatórium tanszékvezetője, Ember Csaba, a Magyar Zenei Iskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke és Boza Balázs, a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára értékelte.