A tavalyi év mintájára idén is kéklámpás gyermeknapot rendeztek a hatvani Csicsergő Óvodában. A budapesti készenléti rendőrség, valamint a hatvani mentőszolgálat és tűzoltóság tagjai tartottak bemutatót az óvodásoknak. Tormáné Tóth Éva, az intézmény vezetője elmondta: a gyerekek nagyon élvezik az ilyen rendezvényeket, hiszen így közelről is megnézhetik a kéklámpás autókat, valamint betekintést nyerhetnek a rendőrkutyák nevelésébe. – A gyermeknapra nemcsak a jelenlegi, hanem a leendő óvodásainkat és szüleiket is meghívtuk. Csupa pozitív visszajelzést kapunk, a kicsik nagyon szeretik az óvodai gyermeknapot – mondta.

Horváth Richárd polgármester is köszöntötte az óvodásokat. Véleménye szerint a legfontosabb, hogy a gyerekek biztonságos környezetben érezhessék magukat az óvodában, a mostani gyermeknap pedig megmutatta a leendő óvodásoknak is, hogy a Csicsergő Óvoda egy ilyen hely lesz számukra.

Kovács Petra és Csík Zsuzsi szinte mindent kipróbáltak a gyermeknapon. A lányok azt mondták, nekik leginkább a rendőrkutyák tetszettek. – Megnéztünk mindent, az összes autót és a lovakat is, de a kutyásbemutató volt a kedvencünk – mondta Petra. – Nekem is az tetszett a legjobban. Ha nagy leszek, rendőr szeretnék lenni, hogy megbüntethessem a rosszakat – fűzte hozzá Zsuzsi.

A gyermeknapon a Csicsergő Óvoda növendékei is műsort adtak, mindhárom csoport zenés, táncos produkciót adott elő.