Hetek óta nagy a mozgás a Grassalkovich út egyik üzletében. Zajlik a helyiség teljes felújítása. Nemcsak vakolnak és festenek, hanem teljesen átépítik a helyet. Újak a vezetékek, a mosdó, kicserélték a nyílászárókat, a mennyezetet gipszkarton takarja majd. A falon látható lesz a Jövőnk öröksége szlogen, televízión promóciós anyagok mennek, lesz hűtő, amiben például a Grassalkovich bort és a Hatvani Sert tartják. Ugyanis nem csupán egy turisztikai irodaként működik majd, hanem egy olyan üzletként, ahol hatvani termékeket, ajándéktárgyakat lehet vásárolni.

Szezonban két munkatárs fogadja az érdeklődőket a Grassalkovich út 8. szám alatt. A magyar mellett, angol nyelven is tájékoztatást tudnak adni a megye, Hatvan és a térségi települések látnivalóiról. Schoblocher Bernadett, a hatvani Tourinform Iroda vezetője elmondta: elsősorban információt nyújtanak a város nevezetességeiről, látnivalókról, műemlékekről, szálláslehetőségekről, ugyanakkor szerveznek városnéző programokat, kirándulásokat is.

Mindemellett újdonságokkal is készülnek. Így például kalandjátékokat is terveznek:  egy másfél órás program keretében, különböző feladványokat kell megoldani a városban, s ezáltal megismerik a település nevezetességeit, látnivalóit, hírességeit. Horváth Richárd polgármester kijelentette: azzal, hogy Hatvanban nyílik egy ilyen iroda, a város felkerül a turisztikai térképre. Elmondta: egyre többen jönnek a városba a múzeumok, a vadaspark és a programok miatt, de azt szeretnék, ha egyúttal Hatvan jó kiindulási pontja lenne a mátrai kirándulásoknak is. A Tourinform Iroda nyitását június elejére tervezik.