A játékos délelőttön olyan gyermekek és szülők is betekintést nyerhettek a hatvani bölcsődék életébe, akik még nem vették igénybe az intézmény nyújtotta lehetőségeket, de érdeklődnek az ellátás iránt. A játszóházban töltött idő alatt a legkisebbek többnyire mozgásos és kreatív feladatokat próbálhattak ki. Fodor Gergő édesanyjával és édesapjával érkezett a Hajós Alfréd úti bölcsődébe és rögtön bele is vetette magát a játékba. Anyukája, Fodorné Káré Kitti elmondta, folyamatosan keresi azokat a foglalkozásokat, ahol gyermeke vele egykorú társaival tud játszani. – Fontos, hogy megtanuljon közösségben is tevékenykedni, és azt szeretném, hogy az otthoni játékok mellett mást is kipróbáljon. Egy ilyen alkalom kitűnő lehetőséget biztosít erre – fogalmazott.

Rádai Borbála, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Bölcsődéinek vezetője hangsúlyozta: ezek a programok nem csak kellemes időtöltést jelentenek a szülőknek. Ilyenkor bátran kérdezhetnek a nevelőktől, így sok hasznos információval is gazdagodnak. – Az a tapasztalat, hogy ilyen események után sokkal nagyobb bizalommal fordulnak hozzánk a szülők, hiszen látják, hogy kellemes környezet és képzett szakemberek várják a legkisebbeket – tért ki a részletekre Rádai Borbála.

A hatvani bölcsődékben április 11-én nyílt napot is szerveznek, ahol a szülők még részletesebb tájékoztatást kapnak az intézményben folyó munkáról, az ellátásról és a nevelési módszerekről.

A játszóházat a Mohács úti bölcsődében is megrendezték ezen a napon.

Fotó: Albert Péter