A III. találkozóra már reggel nyolc óra óta gyülekeztek az autósok a Népkertbe, hogy mielőbb megmutathassák egymásnak féltve őrzött és nagy becsben tartott járműveiket. A Hatvani Tuning- és Veteránautó Találkozón idén sem volt hiány különlegességekből. A Kispolskik, Trabantok, Ladák mellett természetesen helyet kaptak a luxus kategóriás és a feltuningolt gépjárművek is. Szél Róbert párjával érkezett, akik egy Audi A4 B5 típusú autót prezentáltak a hatvaniaknak. – Ezt az autót nem kifejezetten a mindennapi közlekedésre használjuk, viszont autópályán igazi élmény benne utazni – mondta. A kiállítás egyik legnagyobb látványossága egy faros Ikarus-busz, valamint a Bigfoot volt, ami az eddigi évektől eltérően nemcsak egy helyben állt, hanem roncstaposással egybekötve mozgás közben is látható volt az óriáskerekű. – Annak idején még az 1960-as években egy itt kiállított busszal kezdtem el buszsofőrként dolgozni. Nagy élmény számomra, hogy most újra láthattam és belülről is megcsodálhattam – fogalmazott Tábi Lajos, aki feleségével látogatott ki a kiállításra.

Horváth Richárd polgármester Volgáját és Ladáját mutatta meg az érdeklődőknek. Mint mondta: a rendezvény egyre népszerűbb, idén már akkora érdeklődés övezte, hogy a Népkert teljesen megtelt szebbnél szebb járgányokkal. Hozzátette: itt arra is van lehetőség, hogy szakmai kérdésekben kérjenek tanácsot egymástól az autótulajdonosok.

Kovács Márton már gyermekkora óta szereti a Ladákat, felnőtt korában pedig már gyűjteni is kezdte őket. Ahogy fogalmazott: bár a fiatalabb generáció már nem tudja, hogy mit jelenet az, hogy egy kocsira több évet kell várni, a szép és igényes veteránautók őket is érdeklik.

Látványos programokból sem volt hiány. A beköltözést követően hangnyomásméréssel indult a nap, majd több drift bemutatót is tartottak, melynek keretében az égett gumiszagon túl a látványra is nagy hangsúlyt fektettek, így színes gumifüstölést is láthatott a közönség. A motorosok sem maradtak ki. Ők lélegzetelállító kaszkadőr show-val ejtették ámulatba a hatvaniakat. Ezen kívül pedig volt még autólimbó, és a férfiak legnagyobb örömére egy szexi autómosást is tartottak. A színpadon divatbemutatóval szórakoztatták a kilátogatókat. A lányok az idei év trendjeit vonultatták fel. A nap folyamán autószépségversenyt is tartottak, ahol a zsűri több szempont alapján értékelte a kiállított kocsikat. Az eredményhirdetésen a városvezető mellett Knezsik István és Kiss Norbert adta át a díjakat azoknak, akiket a több tagú bíráló bizottság a legjobbnak ítélt. Knezsik István, az Autós Koalíció elnöke kiemelte: öröm látni, hogy egy ilyen találkozóra ennyi ember kíváncsi, hiszen az autógyártásnak egyre nagyobb presztízse van Magyarországon. A további fejlődéshez pedig olyan lelkes emberekre van szükség, akik nemcsak szeretik a járműveket, hanem értenek is hozzájuk. Kiss Norbert kétszeres FIA ETRC bajnok kifejtette: a kiállítás sokszínűségének köszönhetően mindenki megtalálhatta azt a járművet, ami szívének kedves.

A nap végén Majka és Kollányi Zsuzsi koncertjére több ezren voltak kíváncsiak. A rapper és az énekesnő legismertebb dalaikkal érkeztek a városba, így például elhangzott a Belehalok, a Partykarantén és a Mindenki táncol is. Majka azt is elárulta, hogy milyen kötödése van a településhez. – Annak idején udvaroltam egy lánynak, aki Hatvanba költözött, szóval sokszor megfordultam itt – részletezte. Saját bevallása szerint pedig nem igazán rajong a száguldásért. Az eseményt tűzijáték zárta.