Csikorgó cipők és a labdák pattogásának hangja szűrődött ki hétvégén a Kodály tornaterméből. Január 27-én és 28-án a kézilabdáé volt a főszerep a városban. Az OKTAT60 HKSZSE szervezésében harmadik alkalommal rendezték meg a Kézilabda Kupát, ahol idén hat együttes csapott össze. Köztük két NBI-es és négy NBII-es csapat. – Ez a torna, minden résztvevő csapatnak egy nagyon jó felkészülési állomás. Mi még csak három hét múlva kezdjük a bajnokságot, de az NBI-es csapatok egy hét múlva. Számukra ez már finomhangolás – jelentette ki Szombati Lajos, az OKTAT60 HKSZSE névadó szponzorának tulajdonosa.

A hatvaniak felnőtt kézilabda csapata, a téli időszak legnagyobb erőpróbájára készült, így a meglehetősen felbuzdult együttes – a mérkőzések sorozatának nyitásaként – a Hevesi SE ellen lépett pályára. Bár a küzdelem szoros volt, az OKTAT60 HKSZSE győzelemmel indított. – A nézők soraiban több mint 150 ember szurkolt – mondta Szombati Lajos, az egyesület alelnöke. Ezt követően az egyenlő erők küzdelme döntetlent eredményezett. A Törökszentmiklósi Székács KE és a Juhász ’99 Füzesabonyi SC meccse 25:25-tel végződött. A Mizse csapatának magabiztos játéka a hevesieket és a füzesabonyiakat is maga mögé parancsolta, viszont a Füzesabony SC-ben felgyülemlett energia hozzájárult ahhoz, hogy a Gödöllői KC ellen végül győzedelmeskedjen. A csoportmérkőzések utolsó hatvani játékában, bár nem látszódott az osztálykülönbség, de a sok kihagyott helyzetnek köszönhetően végül kikapott a hatvani csapat, 24:21-re verte a Mizse az OKTAT60 HKSZSE-t. A kupa első napját a Gödöllői KC és Törökszentmiklósi Székács játéka zárta, melynek eredményeként a szentmiklósiak nyertek.

Vasárnap a helyosztók és a döntő mérkőzések követték mindezt. Az előző nap alapján, az ötödik helyért a Hanyi Travel Heves SE, a Gödöllői KC ellen, a harmadikért OKTAT60 Hatvani KSZSE, a Juhász ’99 Füzesabonyi SC ellen és a Törökszentmiklósi Székács, a Mizse KC ellen lépett pályára. Az összecsapások alapján eldőlt, hogy a hatvaniak megkaparinthatták a harmadik helyet, míg a Törökszentmiklós csapata ezüst-, a Mizse csapata pedig aranyérmet zsebelhetett be a kétnapos megmérettetések jutalmaként. – Kezdéskor kicsit dadogott a védekezés, de a játékokban eredményesek voltunk és gyors, lerohanó gólokat tudtunk ütni – összegezte Szombati Lajos az OKTAT60 HKSZSE hétvégi játékát.

Hozzátette: az elmúlt időszakban a hatvaniak hat mérkőzést nyertek zsinórban, így az ország TOP50 kézilabdacsapatai között szerepelhet az OKTAT60 HKSZSE, amelyre a városban eddig még nem volt példa.

 

Fotó: Albert Péter