A városvezető elmondta: részükről nincs akadálya az együttgondolkodásnak, mivel korábban is erre törekedtek, s éppen ezért sajnálja, hogy az eltelt időszakban – megítélése szerint – Hatvan nem minden esetben kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemelt volna.

A munkabizottság felállításának az előzménye, hogy mintegy másfél évig tartó „hűvös” viszonyt követően az elmúlt év végén Szabó Zsolt találkozott Horváth Richárddal, hogy megvitassák a továbbiakat.  Megállapodtak az együttműködést elősegítő munkabizottság felállításáról, amelynek előkészítésébe mérnököt, marketingszakembert és közgazdászt is bevonnak. Az egyeztetésre hétfőn kerül sor a városházán.

Szabó Zsolt úgy fogalmazott: arra vár, hogy a városvezetés meghatározza, hol és miben tudna Hatvan önkormányzatának érdemben segíteni. – Beszéljük meg, mire van szüksége Hatvannak, melyek a város stratégiai elképzelései, milyen irányban megyünk tovább – nyilatkozta az országgyűlési képviselő.

– Önkormányzatunk a jövőre nézve világos és egyértelmű fejlesztési koncepcióval rendelkezik immár egy esztendeje – reagált a képviselő szavaira Horváth Richárd. Kifejtette: az ipar további dinamizálása mellett szeretnék erősíteni az idegenforgalmat is, s örülnek, ha e törekvéseikben mások is melléjük állnak. – Az elmúlt időszak sikerei elképzeléseink helyességét igazolják, még akkor is, ha jól előkészített pályázataink „felsőbb szinten” fura módon nem mindig jártak sikerrel, s olykor egyes, néha barátságtalan hangvételű helyi sajtótermékek is igyekeztek kicsinyíteni az eredményeinket. Nyitottak vagyunk a kapcsolat rendezésére, mivel a városunk érdekei számunkra minden más szempontnál fontosabbak – jelentette ki a polgármester.