Szerda este nyolc órakor hirdették ki a felsőoktatási ponthatárokat. Egy képzés ponthatárát az intézmény kapacitása mellett az befolyásolta, hogy hányan és milyen eredménnyel jelentkeztek oda. A 105868 fiatal közül, 72641-en nyertek felvételt a szeptemberben induló képzések valamelyikére. A legnépszerűbb szak ebben az évben a gazdálkodás és menedzsment volt, amelyre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lehetett a legnehezebben bekerülni, itt 450 pont volt a ponthatár. Nemzetközi gazdálkodás szakra 461 pont kellett. Nem csak a gazdasági szakokhoz kellett sok pont, a BME mechatronikai mérnöki szakára is 454 ponttal lehet bekerülni. Idén is legtöbben az ELTE-n szerettek volna továbbtanulni. A 21499 jelentkező közül, 8776 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. A hatvani Makádi Alexandra, egy nagy álma vált valóra, amikor tegnap este kiderült: felvételt nyert a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára. – Mindig szerettem a nyelvek és érdekeltek a gazdasági témák, az intézményről pedig csak jókat hallottam– világított rá Alexandra.

A továbbtanulni vágyó diákok a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ képzéseire is jelentkezhettek. A BGE által meghirdetett gazdálkodási és menedzsment felsőfokú szakképzésre 264 pontra volt szükségük, még a BME kihelyezett villamosmérnöki szakára 362 pont kellett a bejutáshoz.

Annak sem kell elkeserednie, akinek most nem sikerült bekerülnie egyik felsőoktatási intézménybe sem. A felvi.hu-n a jövő héten meghirdetik a pótfelvételit, amelyre továbbra is a E-felvételi rendszerben lehet jelentkezni. Ebben az esetben már csak egy képzést lehet majd megjelölni.