A Hatvany Lajos Múzeum is lehet Az év múzeuma 2018-ban. Országszerte jelentkeztek erre a felhívásra, a hatvani intézmény azonban már a második fordulóba is bejutott. A pályázati elbíráláshoz egy részletes leírást kellett készíteni.

– A Hatvany Lajos Múzeum az elmúlt években tett munkásságai alapján jutott tovább a pályázatban. Az elmúlt három év statisztikáit, gyűjteményeit, rendezvényeit kellett összegezni a felhívásban – mondta Márkus Marianna, az intézmény vezetője.

A múzeumban megtekinthető a hatvani sörfőzés történetét megörökítő és a város helytörténeti, valamint a Lesznai Anna életművéből összeállított állandó kiállítás. Emellett rendszeresen múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

Az intézményben gyakran rendeznek különböző közösségi programokat is, mint például: zenés-interaktív mesejáték gyerekeknek, tájházakról szóló előadás, vagy Szent Mihály-napi játékdélután. Nyáron a kézműves sörök mellett pedig különböző zenei koncerteket lehet élvezni a múzeum udvarán. Az intézményt a közeljövőben egy kéttagú bíráló bizottság látogatja meg, akik megnézik a kiállításokat és a gyűjteményeket. Mindezeket összegezve eldől, hogy ki viselheti idén „Az év múzeuma 2018” elismerő címet.

Az országos pályázat eredményét május 12-én, a Múzeumok Majálisa rendezvényén hirdetik ki Budapesten.