A tegnapi napot a hölgyek zárták a 38. Karácsonyi Labdarúgó Kupán, de ma reggel nyolc órától már az urak bizonyíthatnak a pályán. A mai napon tizenhat férfi futballcsapat játssza a selejtező meccseket, de holnap délután már a nyolcaddöntő mérkőzésen izgulhatnak a szurkolók a kedvenc csapatukért.

A Kex Autósiskola válogatottja már kora délelőtt két nagy mérkőzésen van túl, mindkétszer kilenc góllal győzedelmeskedtek az ellenfelei fölött. Ács Ádám, a Kex Autósiskola játékosa azt mondta: nagy az elvárása a csapatnak önmagával szemben, a végső győzelemig meg sem állnak.

– Az idei évben huszonhét csapat nevezett a sporteseményre, ez több mint a tavalyi jelentkezők száma. Azt tapasztaljuk, hogy kezd újra visszatérni a Karácsonyi Labdarúgó Kupa népszerűsége. A játék ugyan nem pénzdíjas, de az első három helyezett jelentős egyéb juttatásokat kap, ami vonzóbbá teszi a részvételt. Eredetileg harminckét férficsapat indult a kupán. A cél, hogy újra elérjük ezt a nevezési számot –  részletezte Sánta Gyula szervező. Ma este tíz óráig bárki kilátogathat a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornatermébe, hogy szurkolóként részt vegyen a jó hangulatú bajnokságon.

Fotó: Kalmár János